DESTÍ DELS FONS

“Curar la sida ja no és una utopia: és una possibilitat realista que, a més, podem veure al nostre temps i al nostre país”.

Dr. Bonaventura Clotet

L’octubre del 2013 es crea la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) sota la direcció del Dr. Bonaventura Clotet, centrada en l’estudi d’una de les estratègies o fronts per curar la sida: l’estudi del microbioma humà.

La missió de la Càtedra és generar, difondre i transferir coneixement en recerca biomèdica translacional en l’àmbit d’infecció pel VIH i malalties relacionades, afavorint alhora la col·laboració entre investigadors i docents.

Avui dia i a casa nostra es produeixen avenços científics constantment. Tenim entre mans projectes d’allò més prometedors que ens acosten cada dia més a l’objectiu de fer desaparèixer el VIH/sida i ens fan pensar que la solució definitiva a aquesta malaltia pot sorgir de Catalunya.

Aconseguir el finançament necessari és indispensable per tirar endavant. La Catalunya Central se suma a aquest projecte solidari i de país, organitzant la NIT PER LA RECERCA A LA CATALUNYA CENTRAL en benefici de la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).

→ 35 milions de persones viuen amb el VIH a tot el món.

→ Més de 30 milions de persones han mort a causa de la sida des de l’inici de l’epidèmia.

Junts, podem canviar aquestes xifres.

 

EL MICROBIOMA HUMÀ

El microbioma és el conjunt de microbis que viuen dins el cos humà, gairebé 100 bilions, la majoria dels quals habiten als budells. Sembla cada cop més evident que la salut humana i la microbiana estan estretament vinculades i que, en les persones amb el sistema immunològic debilitat, com són les persones amb VIH, l’estudi de la influència del microbioma al seu sistema immunològic podria ser la clau per millorar la seva capacitat de resposta davant la infecció. A més, un microbioma sa podria assegurar un envelliment de més qualitat, amb menys fragilitat. “Si bé tenim avenços molt importants pel que fa a la vacuna terapèutica i als fàrmacs antiretrovirals, se’ns obre un nou front contra el qual cal lluitar i és el de l’envelliment accelerat dels pacients de sida”, destaca el Dr. Bonaventura Clotet, director de la Càtedra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s