La 2a Nit per la Recerca obté 50.400 euros

La 2a Nit per a la Recerca a la Catalunya Central es va celebrar divendres 29 de maig al vespre a Món Sant Benet (Sant Fruitós del Bages). Va recaptar 50.400 euros, que es destinaran a finançar l’estudi sobre el microbioma humà i la seva relació amb l’envelliment prematur que està duent a terme la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la UVic-UCC, dirigida pel doctor Bonaventura Clotet. “Els que hem tingut èxit estem obligats a tornar a la societat el que ens ha donat”. Amb aquesta reflexió va justificar la trobada el doctor Clotet, i va afegir que la recerca sobre la sida beneficia el conjunt de la societat perquè el seu estudi implica conèixer cada cop més els mecanismes de l’envelliment.

Més de 300 comensals van gaudir de la vetllada, que va oferir un menú solidari de 175 euros dissenyat per l’equip de cuina de Món Sant Benet i la Fundació Alícia. Gràcies a la implicació totalment altruista de la Fundació Catalunya-La Pedrera, la Fundació Alícia, els artistes, i el patrocini de diverses empreses, els costos de producció de l’acte queden totalment coberts i tots els donatius i ingressos per la venda de tiquets pel sopar es podran destinar íntegrament a la recerca. L’acte va ser presentat per l’actriu Aina Clotet i el Mag Lari, i va comptar amb les actuacions de Pep Sala, del propi Mag Lari, Salva Racero –cantant de Lax’n’Busto- i Llibert Fortuny. Entre d’altres, van assistir al sopar l’Honorable Sr. Sant Vila, Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, la l’Il·lustríssim Sr. Valentí Junyent, alcalde de Manresa, l’Il·lustíssim Sr. Josep M. Vila d’Abadal, alcalde de Vic i president de l’Associació de Municipis per la Independència, el Sr. Jordi Montaña, Rector Magnífic de la Universitat de Vic, el Sr. German Ramón-Cortés i la Sra. Marta Lacambra, President i Directora General de la Fundació Catalunya-La Pedrera respectivament, els senyors Rosa Oriol i Salvador Tous, i el Sr. Ramon Agenjo, president de la Fundació Damm. Els patrocinadors principals van ser DOGA, Provetsa, Obra Social “La Caixa” i la Fundació Damm. Entre d’altres empreses, també van col·laborar Tous, Grup Transversal, Busquet Economistes, AUSA, Avinent Implant Systems, Kay Produccions, Grup Vilar Riba, Oliva Torras, Cots i Claret, Santasusana, Abadal i Vilà Vila. La Fundació Universitària del Bages, la Fundació Universitària Balmes, Fundació Sociosanitària de Manresa i el Consorci Hospitalari de Vic també han donat suport a la 2a Nit per la Recerca a la Catalunya Central.

La voluntat de l’organització és que la seu d’aquest acte sigui rotativa entre Osona, el Bages i la Garrotxa.

IMATGES DE LA 2A NIT PER LA RECERCA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s